Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

head.jpg

     

 

Новини та події кафедри іноземних мов

А ви вмієте дискутувати англійською ?

В наш час, коли особливо гостро відчувається відсутність адекватної дискусії серед громадян, публічне обговорення важливих проблем має велике значення для розвитку вільного демократичного суспільства. Дебати як інтерактивна освітня технологія є виключно важливим засобом формування у студентів вишу як громадян суспільства вміння слухати опонента, аналізувати його  точку зору, формулювати відповіді на запитання, коректно вести дискусію, дотримуючись мовних і етичних норм. Тому створення Клубу Дебатів на базі Центру мовної підготовки кафедри іноземних мов НТУ «Дніпровська політехніка» можна розглядати як логічний результат пошуку сучасних активних форм роботи зі студентською молоддю.

иа1.jpg иа2.jpg

На зустрічі зі студентами спеціальностей «Право» і «Міжнародні відносини» викладач ЦМП, асистент кафедри іноземних мов Іванченко І.А. розповіла про історію створення найстаріших дебатних клубів в світі, відомих дебатерів, а також про навички, які можна вдосконалювати під час підготовки і проведення дебатів, а саме: публічного виступу, вміння цивілізовано відстоювати власну позицію, вміння вести комунікацію англійською мовою.

иа4.jpg иа3.jpg

Далі слово було надано слухачеві ЦМП, студенту І курсу (гр. 293-18-1) Богдану Липі, який має досвід роботи суддею на шкільних дебатах м. Дніпра і області. Богдан охоче поділився знаннями з технології проведення дебатів. 

иа5.jpg иа6.jpg

Того ж дня в групі ЦМП було організовано практичне заняття з публічного виступу і проаналізовано помилки в змісті мовлення (структурі, аргументації) і формі (надмірна жестикуляція тощо) виступаючих з обох команд. Заняття пройшло в теплій, дружній атмосфері.

На черзі – сумісне вирішення організаційних питань: щодо назви клубу, девізу, логотипу. Чекаємо на зацікавлених студентів з пропозиціями.


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт