Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

head.jpg

     

 

Новини та події кафедри іноземних мов

Карнавалимо як українці

 

Уперше в Національному гірничому університеті на кафедрі іноземних мов у межах Х Міжнародного форуму студентів і молодих учених відбулося свято для іноземних студентів «Карнавалимо як українці!» У засіданні клубу інтернаціональної дружби «Содружество» брали участь не тільки українці, але й іноземні студенти з шістьох країн світу: Анголи, Конго, Гвінеї, Монголії, Туркменістану та Китаю.

Головною метою цього заходу, за словами доцента кафедри іноземних мов НГУ Валентини Луценко, є об'єднання молоді всіх національностей у прагненні до миру, розширення студентського світогляду, культурної обізнаності про різні країни, посилення інтересу до міжкультурної комунікації.

Тридцять іноземних студентів першого, другого та третього курсів, які приїхали в Україну не тільки для того, щоб добре вчитися, але й вивчати нашу культуру, розповідали про традиції та звичаї своїх рідних країн, співали пісні та декламували вірші українською та російською мовами, танцювали та презентували національні страви.

У НГУ навчається багато студентів з Анголи. Саме тому святкову програму розпочали ангольські студенти. Глядачам було дуже приємно почути у виконанні Аділсона Міканди пісню «Така, як ти».

Незабутнє враження отримали гості карнавалу від національних танців Анголи та Конго.

Особливо яскравим був виступ єдиного китайського студента Лі Гуаньнаня, який прочитавши вірш Юрія Левітанського «Каждый выбирает для себя»,  розтопив серця всіх присутніх.

Монгольські студенти порадували виконанням пісні «Надежда», а туркменські та гвінейські студенти зачарували глядачів ліричною поезією.

Наприкінці свята всі студенти продегустували національні страви країн учасників карнавалу та дізналися рецепти їх приготування.

Слова щирої вдячності можна було прочитати в очах присутніх та у їхніх відгуках.

карнавал.jpg Студенти з Анголи презентують свою країну.

карнавал2.jpg

Мануел Малакіаш розповідає про національну страву

карнавал3.jpg Пригощають ангольські студенти

карнавал4.jpg

Уперше в карнавалі взяли участь студенти з Гвінеї

карнавал5.jpg Виступ студентів із Монголії



До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт