Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

head.jpg


14-го квітня 2016 року пройшов черговий XІ Міжнародний форум студентів та молодих вчених «Розширюючи обрії», який завжди є довгоочікуваним заходом як для студентства, так і для співробітників кафедри іноземних мов. Але черговий не означає буденний чи типовий. Навпаки, це заздалегідь запланована подія з урахуванням непередбачених «передбачуваностей». Всі заходи, які входили в програму Форуму мали чіткий регламент, логічну структуру та прогнозовану тривалість.

Несподіваними виявилися лише доповіді студентів, що відмовилися від традиційних реферативних промов та намагалися наблизитися до рівня молодих дослідників. Доповідачів секції «Інновації у інженерії»  зацікавили альтернативні джерела енергії, ефективні форми використання корисних копалин та впровадження робототехніки в медичну галузь. Старшокурсники поділились власним дослідницьким досвідом та результатами наукових досліджень.

Всі учасники секції були мотивованими та активно обговорювали представлені доповіді, ставлячи слушні питання. Отже зворотна реакція присутніх свідчила про звязок проведених досліджень з нагальними потребами сучасної наукової молоді.

Вікторія Сухова, 

асистент кафедри іноземних мов


У четверг, 14-го квітня 2016 року, у стінах мого рідного університету відбувся XІ Міжнародний форум студентів та молодих вчених «Розширюючи обрії». Мені випала дуже гарна нагода вже в четвертий раз взяти участь у цьому щорічному форумі.

Протягом минулих років цей форум ставав класною нагодою познайомитися та знайти однодумців з Києва, Сум та навіть Кракова. Тому готувався до цієї події з неабияким ентузіазмом.

Цього разу готуючи матеріали до форуму, дуже хвилювався, більше ніж у минулі – т.я. зібрався представити світу перші результати по темі мого кандидатського дослідження «Сталий розвиток регіонів». Цей форум став для мене значною подією, як «лакмусовий папір» стали питання аудиторії, де були колеги з інших вузів і навіть міст. Важливим етапом є не лише підготовка матеріалу, презентації чи доповіді, а й виступ та дискусія, після нього. Це як своєрідна апробація. Знайти кваліфіковану аудиторію, яка не лише може, а я прагне осягнути та допомогти в вивченні предмету твого дослідження та володіє англійською в достатньому обсязі – щоб дискутувати, дуже складно.

Цікавим відкриттям стало те, що сьогоднішні студенти не лише готові до діалогу, а й обрали ті напрямки дослідження, що є цікавими і важливими для країни. Як магістр та аспірант кафедри «ЕЕЕК», я брав участь у економічній секції форуму. Окрім класичних тем у секції «Розвиток України», «Міжнародні валюти», була досить актуальна тема «Аудит державного апарату» та капітальні доклади по темі «Динаміка змін грошових агрегатів» та «Тенденції автомобільної промисловості України». 

Тому кожного року чекаю та готуюся до «Розширюючи обрії», що і Вам, любі колеги, раджу.

К. Загорулько, аспірант


Студентами була виконана велика творча робота. Доповіді охоплювали широкий спектр сучасних проблем автомобільного транспорту, електропостачання, машинобудування, флотаційного процесу магнетитових кварцитів, міжнародної стандартизації та ін. Доповідачі показали глибоке знання даних проблем і не залишили байдужими слухачів. Приємно було бачити непідробний інтерес студентів, які уважно та доброзичливо слухали доповідачів, активно ставили питання. Доповідачі змогли не тільки розкрити суть своїх наукових робіт, але й відповісти на питання студентів і викладачів. У аудиторії панувала творча атмосфера свята весни, молодості, науки.

Доцент кафедри автомобілів та автомобільного господарства

В. Є.  Олішевська

Повний текст відгуку В.Є. Олішевської та фотозвіт  про роботу секції можна завантажити тут


23 квітня 2015 року у нашому університеті відбувся Міжнародний форум студентів та молодих учених. Презентації учасників секції  «Інновації у інженерії» дали мені зрозуміти, що в нашому університеті навчаються дуже талановиті студенти, які прагнуть до кращого.

Кожен учасник форуму мав творчий підхід до свого виступу. Мені дуже сподобались презентації. Деякі студенти показали відео, які зацікавили викладачів та учасників. Сподіваюсь, що наступного року у студентів зявляються нові ідеї та відкриття, тож не будемо зупинятися на досягненому!

Дякуємо за участь у цьому заході!
                                                                
                                Бараннік Анастасія
                                                                                                  ст.гр. ГЛгр-14-2

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт