Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

head.jpg

     

 

Новини та події кафедри іноземних мов

На практичних заняттях з англійської мови

Протягом дводенного візиту представників Британської Ради до нашого університету британський експерт професор Саймон Борг відвідав 4 практичних заняття викладачів кафедри: доц. М.Л. Ісакової, І.І. Зуєнок, викладачів В.В. Заболотнікової і О.В. Хазової.. Хоча, відповідно до розробленої в рамках проекту робочої програми дисципліни "Англійська мова професійного спрямування" (ESP Core Syllabus), тема заняття була однакова, кожне заняття було неповторним і оригінальним, що свідчило про знання і використовування на практиці мультидисциплінарного підходу до викладання англійської професійного спрямування.  Кожний викладач продемонстрував своє особисте розуміння ESP як англійської для потреб конкретної групи студентів і загальної концепції кафедри, яку не один рік розробляли усі разом, пілотуючи інновації, реагуючи на конструктивні відгуки студентів, зміни у сучасному суспільстві та вимоги до фахівців нового сторіччя.


ии3.jpg маша1.jpg

Під час підготовки до практичних занять кожний викладач врахував освітньо-професійні вимоги до своєї цільової аудиторії, підібрав і розробив свої матеріали для розвитку вмінь візуалізувати іншомовний текст, інтерпретувати засоби візуалізації. Для студентів групи 292–18–1 «Міжнародні відносини, суспільні комунікації, регіональні студії» доц. І.І. Зуєнок задіяла такий вид мовленнєвої діяльності як підготовка репортажів про новини університету, міста, України, Великої Британії, США і світу за результатами прочитаного або побаченого, використання реалій – інструкцій, оголошень тощо.  Доц. М.Л. Ісакова на занятті з майбутніми інженерами-механіками використала відеоматеріали про інноваційні розробки, які студенти обробляли і готували огляд в командах, відповідно до свого вибору і зацікавленості у відеоінформації.

валя1.jpg окс2.jpg

Що об’єднує усі чотири заняття, які відвідав професор Саймон Борг – комунікативний підхід, де навчання орієнтоване на кожного конкретного студента і спрямоване на діяльність: виконання комунікативних завдань, що потребують використання англійської мови, критичного мислення і креативності, вміння працювати в команді, знаходити загальне вирішення до поставлених проблем. Ситуації, що моделюються в аудиторії, максимально наближені до реального життя, домашні завдання заохочують до самостійної роботи, сприяють розвитку автономії студентів, компетентностей, необхідних для навчання впродовж життя.

фсе.jpg



До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт