Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

head.jpg

     

 

Новини та події кафедри іноземних мов

Мовою театру

Тема театру є дуже близькою темою для викладачів іноземної мови. Можливість, чи радше, необхідність перевтілення стає тим сприятливим грунтом, в якому напрочуд дружно проростають сходи зацікавленості до володіння іншою мовою. Саме тому при Центрі мовної підготовки на кафедрі іноземних мов близько двох десятиліть діє театр британської драми. Наші обдаровані студенти можуть вразити і своєю грою, і надзвичайною працьовитістю, і оригінальністю. Прагнення реалізувати власні задуми, власне бачення приводить до того, що з середовища зацікавлених новачків виростають не лише актори, а й режисери, які самовіддано трудяться задля спільного результату, назва якого – театр. Вже і цієї осені ми встигли побачити першу ластівку цьогорічного театрального сезону кафедри – театралізоване вітання працівникам бібліотеки. На святі шанувальників книги студенти надзвичайно влучно виразили те, що вони бачать у буднях бібліотеки та своє визнання і вдячність за цей непомітний важливий труд.

 Театр допомагає долати межі та кордони. Працівники Британської Ради підтверджують це низкою ініціатив, що стосуються театру. 6 та 7 жовтня відбулися театралізовані презентації режисерів- фіналістів театральної програми Taking the stage. Протягом двох днів на сцені Національного центру  імені Олександра Довженка проходили покази робіт, які можна було побачити не лише жителям столиці, але й кожному бажаючому, оскільки показ транслювався через канал YouTube. Це й не викликає подиву, адже всі ініціативи Британської Ради в Україні орієнтовано на освітлення та підтримку в суспільстві. Журі обрало переможців  - три колективи, три режисери, які отримали змогу реалізувати свої задуми на професійній сцені в найближчому майбутньому, протягом театрального сезону 2017-2018 років.

Що таке Taking the stage? Щорічна програма Британської Ради, яка дає можливість українським театрам та режисерам створити оригінальні та суспільно значимі постановки за підтримки театральних фахівців з Великобританії та України. Цього року учасники могли обирати будь-який твір британської літератури, що існує в українському перекладі, за темою «Межі та кордони».

Якщо узагальнити зміст  поставлених робіт, то зрештою, прозвучать зовсім не риторичні запитання – що таке кордони? Хто визначає, які межі не можна перетинати?  Чи існує межа, якої не можна перетнути?

Безумовно, всі, хто долучилися до проекту, отримали свою винагороду.  Учасники – радість творчої співпраці у новому вимірі, фіналісти – можливість подальшого створення інноваційних робіт, глядачі – власне те, чому завжди слугує театр – нагоду насолодитися і переглянути свій світогляд водночас. Чим став міні –фестиваль  для нас? Можливістю почути, побачити, проаналізувати, мріяти. Обговорення спектаклів черговий раз показує – наше студентство сучасне, творче, сміливе. Можливо, саме вони в свій час будуть фіналістами проекту Taking the stage.

Валентина Заболотнікова


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт