Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

head.jpg

     

 

Новини та події кафедри іноземних мов

Зворотній зв’язок

На кафедрі іноземних мов завжди людно. Сюди звертаються в пошуках допомоги з найрізноманітніших запитань, але найпильнішої уваги заслуговують, звичайно ж, студенти – нинішні, вчорашні, завтрашні.

У п’ятницю, сьомого липня, на кафедру завітали Ілля Половніков та Костянтин Загорулько, студенти групи ЕК-10.

Сьогодні ці випускники Гірничого продовжують здобувати освіту в інших навчальних закладах. Так, Ілля навчається в магістратурі Kent State University, а Костя – в Київській школі економіки.

За час спілкування прозвучало кілька актуальних тем – як щодо вищої освіти взагалі, так і стосовно навчання іноземних мов.

З чого почався шлях? Бажання вчитися глибше, пізнавати суттєвіше визрівало в умовах адаптації до університетської програми ще з молодших курсів. Великий обсяг інформації змушував задуматися: а що ж з цього найнеобхідніше? А чи вистачить мені цих знань для успішної карєри? Що вивчають фахівці в університетах інших країн?

Пошук відповідей на ці запитання йшов паралельно з безперервним опануваннням англійською мовою. За час навчання в НГУ було вивчено кілька дисциплін. На запитання – що ж з них виявилося найважливішим – відповідь була однозначною: підготовка презентації та академічне письмо.

Структура та написання есе – цей досвід, отриманий саме на заняттях курсу ЕАР з Марією Леонідівною Ісаковою, молоді науковці назвали “crucial”, вирішальним.

Крім цього прозвучали пропозиції не лише ініціювати, але і підсилювати взаємодію з випускаючими кафедрами, особливо щодо спільних публікацій.

Закономірно, що робота кафедри в напрямку все більш ефективного навчання англійської мови в курсах ЕАР та ESP, організації наукових заходів відповідає вимогам сучасного академічного співтовариства.

Поміж спогадами про навчання в університеті прозвучала думка про те, що першокурсникам необхідно розуміти місце України в сьогоднішньому глобалізованому світі. Таке розуміння значно більше скеровувало б їх енергію на формування необхідних фахових компетенцій, аніж запамятовування дат та статистичних даних.

Навички 21го століття – не теорія для цих випускників університету. Їх успішний шлях не зайвий раз нагадує: можливості поруч, треба тільки простягнути руку.

Валентина Заболотнікова,

викладач кафедри іноземних мов,

зам. декана факультету менеджменту з виховної роботи


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт