Національний ТУ «Дніпровська політехніка» — відповідність Часу

head.jpg

     

 

Новини та події кафедри іноземних мов

Проект «Англійська для університетів» в дії

За минулий навчальний рік 8 викладачів кафедри на чолі з її завідувачкою С.І. Кострицькою взяли участь у тренінгах провідних Британських експертів і фахівців з України, що сприяло покращенню якості навчання/вивчення англійської мови в НГУ. 

Зокрема, викладачами кафедри перероблено і оновлено Робочу програму обов’язкової дисципліни “Іноземна (англійська, німецька, французька) мова (за професійним спрямуванням)”. Див. у розділі Дисципліни.  

Програму розроблено за результатами більш як 10-річного досвіду викладачів кафедри з розробки робочих програм для вищих навчальних закладів, що базуються на Програмі з англійської мови для професійного спрямування (English for Specific Purposes (ESP). National Curriculum for Universities), Стандартах ДВНЗ «НГУ»Стандарті СВО НГУ НМЗ-07 вищої освіти ДВНЗ «НГУ». Враховано новітні підходи до навчання/вивчення англійської мови для спеціальних цілей, що обговорювалися під час тренінгів для викладачів ESP та EMI в рамках проекту «Англійська для університетів», в т.ч. тренінгів для викладачів ESP «Розробка змістовного модуля як компоненту навчальної програми з англійської мови професійного спрямування» під керівництвом Л.Й. Клименко (м. Київ) та Рекомендації Інституту педагогіки вищої освіти НАНП України щодо розробки освітніх програм

kievcollage.jpg

 

Колектив кафедри щиро дякує менеджеру Проекту «Англійська для університетів» Ж.В. Севастьяновій за високоякісну організацію тренінгів, представникам Одеського національного університету ім. І.І. Мечникова, Національного університету «Львівська Політехніка», Чернівецького національного університету ім. Ю.Федьковича, Національного технічного університету «ХПІ», Донецького національного університету ім. Стуса, Київського національного університету ім. Т.Г. Шевченка та іншим за співпрацю і оригінальні ідеї щодо змістового наповнення модулів, нового формату самої Програми та її Змісту, що відображено в оновленій програмі НГУ.


Попереду ще копітка робота з підбору і розробки матеріалів до оновленого курсу, засобів діагностики засвоєння навчального матеріалу, інструментів оцінювання ефективності впровадження змін.

Сподіваємось, що нові тренінги Британської Ради і співпраця з університетами – учасниками Проекту допоможуть разом вирішити проблеми підвищення якості іншомовної освіти в українських ВНЗ.

Чекаємо на подальшу плідну співпрацю у новому навчальному році!


До списку

Сервіси

Розклад

Соціальні мережі

Facebook
YouTube

Інформаційне партнерство

Прес-центр
Закон про вищу освіту
© 2006-2024 Інформація про сайт